Nikola voli kvizove i putovanja. A odnedavno i LAQO

23. prosinca, 2020.

nikola3544_jor_181220_jpg_1_w1940_8c186d6d32.jpg

Priča pasioniranog kvizaša Nikole Matasovića o tome kako mu je osiguranje odjednom postalo jednostavnije

“Prvi kviz smo organizirali dan prije lockdowna, a prvu online verziju na dan zagrebačkog potresa. Ali ništa nas nije zaustavilo”

Nikola Matasović uvijek je volio triviju i lako je pamtio podatke koje bi usput prikupio. No ljubav prema znanju počela se konkretizirati tek prije dvije godine, kada se u Zagreb iz Slavonskog Broda preselio njegov najbolji prijatelj. “Trebala nam je neka aktivnost za druženje, pa sam predložio da odemo na pub kviz. Kvizaška scena u Zagrebu u to je vrijeme bila zbilja jaka. Gotovo si svaki dan mogao negdje otići na kviz, a mi smo se počeli redovito natjecati”, priča nam Nikola.

Natjecali su se pod imenom “Burec du fromage”, a kako su pomalo poduzetničkog duha, nije prošlo puno prije no što su odlučili pokrenuti i vlastitu verziju pub kviza. “Postoji jedan mali birc na Trešnjevci koji se zove Chill Out. Pitali smo vlasnika bi li imao što protiv da pokrenemo naš mali pub kviz u njegovom kafiću. Naravno, nije imao ništa protiv i tako je nastao Chill Out Pub kviz”, priča Nikola.

Posljednji kviz bio je humanitarne prirode

Iako su se u svom projektu dobro zabavili, ne može se reći da ih je uvijek pratila dobra sreća. “Prvi Chill Out Pub kviz održan je par dana prije no što je sve zatvoreno zbog korone. Mi smo tome odlučili doskočiti tako što smo kviz prebacili online. Međutim na dan kada je trebao biti održan prvi kviz na internetu, dogodio se potres. Ali sve smo to prošli i kviz je zaživio. Prošli tjedan ponovno smo imali online kviz, a novac od kotizacija donirali smo dječjoj bolnici u Bistri”, prepričava Nikola.

Kako je odvozio put do Frankfurta i natrag u jednom komadu?

Druga Nikolina ljubav uz natjecanja u znanju su putovanja, kojih se nije do kraja odrekao ni ove, po svemu posebne godine. U drugom je mjesecu posjetio Gruziju i svima bi, kaže, preporučio da umjesto razvikanijih destinacija, pokušaju putovati na manje popularne. “Volim putovati i automobilom. Od roadtripova bih izdvojio prošlogodišnje putovanje Zagreb - Prag - Berlin - Dresden - Zagreb. A jednom sam odvozio i put do Frankfurta i natrag u jednom komadu”, govori.

Na pitanje kako je došlo do ideje da u jednom danu odvozi toliki put, Nikola se smije. “Jedan prijatelj mi tamo živi i propao mu je prijevoz kući. Pitao me u šali bi li ga odvezao i ja sam pomislio, pa zašto ne. Sve je trajalo malo više od 24 sata. Doslovno smo samo popili kavu u Frankfurtu i vratili se”, pojašnjava.

20 godina vozačkog iskustva

S obzirom na to da vozi gotovo 20 godina i da je u karijeri prikupio dosta kilometara, ne čudi da za sebe kaže da je siguran vozač. Međutim, kada je prije koji mjesec kupio policu obveznog osiguranja vozila u LAQO osiguranju, nadogradio ju je dodatnom opcijom Kasko basic, za svaki slučaj.

“Za LAQO osiguranje sam čuo od prijateljice, a onda sam naletio i na oglašavanje na internetu. Kao što ste možda već shvatili, poprilično sam znatiželjan pa sam odlučio provjeriti o čemu se radi”, kaže. Na internetu je provjerio cijenu. Kako mu se učinilo da bi mogao uštedjeti, kada mu je u studenom istekla polica obveznog osiguranja vozila, odlučio je kupiti novu policu.

“Zanimalo me je li sve stvarno online kao što se reklamira. I stvarno jest. Proces kupnje je iznimno brz i jednostavan. Zbilja sam zadovoljan s cijelim iskustvom”, zaključuje Nikola.

Napokon 100% digitalno osiguranje vozila

Do ponude stižeš u trenu. Do osiguranja još i brže.

Unesi registraciju

Učitavam sadržaj...