Ideš na putovanje s ljubimcem?

25. lipnja, 2024.

Putovanje sa psom ili mačkom može biti prekrasna avantura, ali važno je pripremiti se kako bi sve prošlo glatko. Evo nekoliko savjeta kako bi ti i tvoj ljubimac mogli uživali u svakoj minuti vožnje.


Odaberi pouzdanu i sigurnu opremu
Ako imaš mačku ili manjeg psa, najbolje je koristiti transportni kavez ili torbu. Ovo će ih držati sigurnima i mirnijima. Za veće pse postoje posebni pojasevi koji se vežu za sigurnosni pojas automobila. To će ih držati na mjestu i spriječiti ih da se slobodno kreću po vozilu.
 

Nikada ne ostavljaj ljubimca samog u autu
Temperature u autu mogu brzo postati opasne, posebno ljeti. Planiraj unaprijed kako tvoj ljubimac ne bi ostajao sam u autu. Niti minute, niti u hladu niti s otvorenim prozorom, ovi uvjeti nisu nikako povoljni za zdravlje tvog ljubimca.


Posjet veterinaru
Prije dugog putovanja, posjeti veterinara kako bi bio siguran da je tvoj ljubimac zdrav i spreman za put. Također, provjeri jesu li sva cjepiva primljena.

 

Pakiranje 
Ponesi dovoljno hrane i vode za cijelo putovanje. Prijenosne zdjelice su praktične i lako se koriste tijekom pauza. Ako ljubimac uzima lijekove, ne zaboravi ih ponijeti. Omiljene igračke i pokrivači pomoći će ljubimcu da se osjeća ugodnije. Ponudi svom ljubimcu vodu tijekom svake pauze, a hranu mu daj u manjim količinama kako bi izbjegao mučninu.
 

Identifikacija
Provjeri je li ljubimac pravilno označen mikročipom ili ima oznaku s tvojim kontakt podacima. To može biti od velike pomoći ako se izgubi. Također nemoj zaboraviti i putovnicu od svog ljubimca, tamo su evidentirane jako bitne informacije popust povijesti cjepiva i broja mikročipa.


Redovite pauze
Planiraj pauze svakih nekoliko sati kako bi se ljubimac mogao protegnuti, obaviti nuždu i malo se razgibati.
 

Prozračivanje
Osiguraj dobru ventilaciju u autu i izbjegavaj puštanje ljubimca da se vozi s glavom van prozora zbog rizika od ozljeda.


Dolazak na odredište
Daj svom ljubimcu vremena da se prilagodi novom okruženju. Pruži mu poznate stvari poput igračka i pokrivača kako bi se osjećao sigurno. Ako boravite u hotelu ili apartmanu, provjeri pravila vezana za ljubimce i pronađi najbliži park ili plažu gdje se možete prošetati i osvježiti.

 

Putovanje s ljubimcem može biti zabavno iskustvo. S malo pripreme, vaša će avantura biti ugodna i brza. Spremi se na vrijeme, uživaj u svakom trenutku i sretan put!
U međuvremenu skreni pogled na naše osiguranje za kućne ljubimce i dodatno si osiguraj miran i siguran odmor s najboljim prijateljem.

 

Tvoj LAQO

Napokon 100% digitalno osiguranje vozila

Do ponude stižeš u trenu. Do osiguranja još i brže.

Unesi registraciju

Učitavam sadržaj...