Digitalna polica

Što je 100% digitalna polica osiguranja?

To je polica osiguranja koja stiže na tvoj email u elektroničkom obliku. Ne moraš je printati jer nakon kupnje LAQO digitalne police stanice za tehnički pregled dobivaju informacije o tvojem osiguranju.

Je li moja polica valjana u elektroničkom obliku?

Da, tvoja je polica potpuno valjana u elektroničkom obliku.

Je li moja polica valjana ako je sam/sama isprintam?

Da. Osim u digitalnom, tvoja je polica valjana i u printanom obliku.

Trebam li imati kopiju police u vozilu?

Ne trebaš. Tvoja je polica valjana u digitalnom obliku. Poslana ti je na email, a s LAQO aplikacijom uvijek je imaš nadohvat ruke.

Hoće li mi nakon kupnje stići papirnata polica poštom?

Ne, LAQO je 100% digitalno osiguranje. Nakon kupnje na tvoj će email stići LAQO digitalna polica osiguranja. Naravno, na tvoj zahtjev policu ti možemo poslati i u tiskanom obliku.

Hoću li dobiti zelenu kartu?

Da, svaki korisnik pri kupnji LAQO digitalne police osiguranja dobiva i zelenu kartu. Zelena karta osiguranja nije obavezna za ulazak na područje država članica Europskog gospodarskog prostora (EU + Island, Liechtenstein i Norveška) te Andore, Sjeverne Makedonije, Srbije i Švicarske, budući da prema međunarodnim sporazumima hrvatska registracijska pločica zamjenjuje zelenu kartu odnosno služi kao dokaz postojanja valjanog osiguranja od automobilske odgovornosti.
Za ulazak u ostale države članice Sustava zelene karte: Albaniju, Azerbajdžan, Bjelorusiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Iran, Izrael, Maroko, Moldaviju, Rusiju, Tunis, Tursku i Ukrajinu, potrebno je predočiti valjanu međunarodnu kartu osiguranja od automobilske odgovornosti otisnutu na bijelom ili zelenom papiru.

Moram li zelenu kartu printati na zelenom papiru?

Zelenu kartu nije potrebno printati na papiru zelene boje.

Odlukom Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) od 1.7.2021. godine ugovaratelji osiguranja mogu i sami na bijelom papiru otisnuti zelenu kartu osiguranja koju šaljemo u elektronskom obliku. Sve države članice Sustava zelene karte od 1.7.2021. dužne su prihvaćati i zelene karte na bijelom papiru.

Imaš pitanja? Tu smo.

Javi nam se na chat, pošalji nam e-mail ili nas nazovi.