LAQOthon

Kada točno počinju i završavaju prijave?

Prijave na LAQOthon počinju 4.12.2023. u 9:00h na našoj web stranici i traju do 7.1.2024. do 23:59h.

Mogu li prijaviti više rješenja?

Kao pojedinac možeš prijaviti samo jedno rješenje, ali ako uz to sudjeluješ i kao dio tima, možeš prijaviti još jedno rješenje, ili više njih!

Kako se biraju dobitnici nagrada?

Naš žiri će od svih prijavljenih rješenja odabrati ona koja ulaze u finale. Finalisti će svoja rješenja predstaviti uživo na Bug Future Showu, gdje će žiri zatim odlučiti o prva tri mjesta. Dobitnike nagrada objavit ćemo i na našem webu.

Kad kažete “održivost”, što točno mislite?

Pod “održivošću” mislimo na koncept održivog razvoja. UN ga je definirao kao “razvoj koji zadovoljava potrebe sadašnjosti, ne ugrožavajući sposobnosti budućih generacija da zadovolje vlastite potrebe.” Ukratko, mislimo na sve oblike ili vrste aktivnosti koje bi mogli poboljšati kvalitetu života pojedinaca i cijeloga društva, pritom uzimajući u obzir posljedice tih aktivnosti na okoliš i buduće generacije.
Dakle, želimo pronaći rješenja koja će život učiniti zdravijim i boljim, na pametan način, korištenjem tehnologije.

Kad kažete “idejno rješenje”, što točno mislite?

Mislimo na idejno rješenje koje na inovativan način koristi tehnologiju. Ono ne mora već biti realizirano (u obliku hardverskog prototipa, funkcionalne aplikacije, online usluge ili slično), već je dovoljno da imaš razrađen koncept.

Dakle, u prijavi nam trebaš objasniti svoju ideju, koji problem rješavaš i na koji način, odnosno kako bi to sve točno funkcioniralo, čak i ako još ništa od toga nije realizirano. Ako već imaš i neke dodatne materijale kojima nam to možeš dočarati, dapače, slobodno ih priloži u prijavi! 

Imaš pitanja? Tu smo.

Javi nam se na chat, pošalji nam e-mail ili nas nazovi.

Učitavam sadržaj...