Putno osiguranje

Putno osiguranje

Za koje sve zemlje vrijedi polica?

LAQO Putno vrijedi za putovanja izvan Republike Hrvatske. Možeš birati između Europe i Svijeta ovisno o tvojoj destinaciji.

Koliko dugo vrijedi polica?

LAQO Putno možeš ugovoriti za 1 putovanje u inozemstvo koje traje do 30 dana ili za više putovanja u 1 godini koja pojedinačno traju najdulje 30 dana.

Kako funkcionira plaćanje?

Polica se plaća u cijelosti (odjednom) prilikom sklapanja ugovora o osiguranja, a platiti možeš karticom, preko KEKS Pay ili Aircash aplikacije ili Kriptovalutom.

Što ako izgubim osobne dokumente na putovanju?

Tvoji osobni dokumenti (putovnica, osobna iskaznica i vozačka dozvola) pokriveni su u LAQO Putno. Ako ti ih netko ukrade ili ih izgubiš zbog vlastite nepažnje tijekom putovanja u inozemstvu, trebaš odmah prijaviti događaj policijskoj postaji nadležnoj prema mjestu krađe ili gubitka. Uz odštetni zahtjev dostavi nam dokaz o prijavi događaja policijskoj postaji kao i sve druge dokaze koje imaš o krađi ili gubitku dokumenata, presliku računa ili drugi dokaz o visini troškova izdavanja novih osobnih dokumenata kao i njihovu presliku, te dokaz o putovanju, smještaju odnosno prijevozu  ili drugi dokaz kojim  možeš  dokazati da si bio na putovanju. Kada odobrimo tvoj zahtjev, pokrit ćemo ti troškove izdavanja novih osobnih dokumenata najviše do ugovorenog iznos osiguranja.

Koja prtljaga mi je osigurana?

Osigurana osobna prtljaga obuhvaća stvari za osobnu upotrebu (odjeća, obuća, higijenski pribor, sportska oprema i rekviziti) koje nosiš na putovanje ili ih na putovanju stekneš, uključujući i torbe u kojima se te stvari nalaze. Međutim, sportska oprema i rekviziti osigurani su za vrijeme prijevoza do i od odredišnog mjesta putovanja te dok se nalaze u zaključanoj prostoriji tvog smještajnog objekta, ali ne i dok ih upotrebljavaš.
Osobna prtljaga je osigurana i ako je nosiš sa sobom tijekom putovanja i ako je predana na prijevoz prijevozniku ili zračnoj luci. Ako se nalazi u parkiranom vozilu, krovnom nosaču ili plovilu osigurana je od rizika krađe, teške krađe, razbojništva i razbojničke krađe samo pod uvjetom da je parkirano vozilo, krovni nosač ili plovilo bilo zaključano.

Kako mogu raskinuti ugovor?

Imaš pravo raskinuti ugovor sklopljen u trajanju dužem od mjesec dana  i to tako da nam pošalješ pisanu obavijest  u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora. Ugovor ćemo smatrati raskinutim kada primimo tvoju pisanu obavijest o raskidu.

Mogu li dobiti povrat novca nakon raskida ugovora?

Ako si zahtjev za raskidom ugovora poslao u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora, neiskorišteni dio premije osiguranja vratit ćemo ti u roku od 30 dana od dana kada smo primili tvoju pisanu obavijest o raskidu, ako se nije dogodio osigurani slučaj. 
Također, vratit ćemo ti neiskorišteni dio premije u slučaju da ugovor odlučimo raskinuti mi, ako nenamjerno netočno prijaviš ili prešutiš okolnosti koje te pitamo prilikom sklapanja ugovora. 

Tko može ugovoriti LAQO Putno osiguranje?

Ako si punoljetan hrvatski državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj, možeš ugovoriti za sebe i sve putnike (max. 8 putnika) koji imaju hrvatsko državljanstvo s prebivalištem u Hrvatskoj. Za više informacija provjeri uvjete osiguranja.

Koje su zemlje obuhvaćene ako ugovorim osiguranje na području Europe?

Ovim su osiguranjem obuhvaćeni osigurani slučajevi nastali tijekom putovanja i boravka u državama Europe: Albanija, Andora, Armenija, Austrija, Azerbajdžan‎, Belgija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Irska, Island, Italija, Kazahstan, Kosovo, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Monako, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, San Marino, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i Vatikan. Ne vrijedi na području Republike Hrvatske.

Koje su zemlje obuhvaćene ako ugovorim osiguranje na području Svijet?

Ugovaranjem ovog osiguranja obuhvaćeni su osigurani slučajevi nastali u cijelom svijetu, osim na području Republike Hrvatske.

Imaš pitanja? Tu smo.

Javi nam se na chat, pošalji nam e-mail ili nas nazovi.

Učitavam sadržaj...