Što kada se sudariš sa životinjom, a imaš Kasko osiguranje?

25. siječnja, 2024.

U zimskom razdoblju vozači najviše nalijeću na srneću divljač, koja izlazi na ceste i liže sol kojom se ceste posipaju. Sol je njima poslastica. To je razlog i čestog sudara s životinjom i jedna od neugodnih situacija s kojima se vozači mogu suočiti. Podsjetimo kako Kasko osiguranje može biti ključno u takvim nezgodama, pružajući mir uma i financijsku sigurnost.

 

1. Divlji susreti na cesti

Svaki vozač je doživio trenutak kad je primijetio životinju na cesti. Bilo da je riječ o jelenu, veprovima ili čak ptici, sudar s divljim životinjama može biti situacija koja zahtijeva hitnu reakciju.

 

2. Zaštita od nenadanih susreta

Kasko osiguranje postaje ključno u takvim trenucima. Ova vrsta osiguranja pruža pokrivenost za oštećenja na vozilu uzrokovana sudarom sa životinjama. Bez obzira je li riječ o oštećenju na karoseriji ili unutrašnjosti vozila, Kasko osiguranje može pomoći u pokrivanju troškova popravka.

 

3. Kako prijaviti štetu?

Ako doživiš sudar sa životinjom, brza i točna prijava štete je ključna. U LAQO osiguranju štetu možeš prijaviti u LAQO aplikaciji brzo i jednostavno, a možeš biti i „sam svoj procjenitelj“. Ako tvoj odštetni zahtjev zadovoljava uvjete za samostalnu procjenu, koristeći LAQO aplikaciju možeš fotografirati svoje vozilo i samostalno napraviti procjenu štete. Ako je riječ o oštećenjima koja nisu samo površinska ili je vozilo nepokretno, odmah nakon prijave javit ćemo ti se radi organizacije pregleda i procjene štete na lokaciji vozila ili u tebi najbližem LAQO partnerskom servisu. Kasko osiguranje će ti pomoći da brže vratiš svoje vozilo na cestu.

 

4. Postupanje nakon sudara

Tvoja sigurnost je uvijek najvažnija. Ako doživiš sudar s divljom životinjom, smanji brzinu, ostani smiren i izbjegavaj naglo kočenje. Ako je moguće, sigurno parkiraj vozilo na stranu ceste i obavezno pozovi nadležne službe, poput policije ili lovačkog društva.

 

5. Prevencija sudara sa životinjama

Prevencija je uvijek najbolji pristup. Pokušaj smanjiti rizik od sudara sa životinjama odgovornom vožnjom i praćenjem prometnih znakova, osobito na cestama gdje je poznato da se životinje često pojavljuju. Budi posebno oprezan u područjima označenim znakovima koji upozoravaju na divlje životinje.

 

Kasko osiguranje kao saveznik na cesti

Sudari sa životinjama se događaju, ali uz Kasko osiguranje, vozači se lakše nose s financijskim posljedicama. Podsjećamo vas da budete maksimalno oprezni na cestama pogotovo u zimskim radobljima te da prilagodite brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti u cilju pravovremenog uočavanja životinja te pravovremenog reagiranja i izbjegavanja naleta na iste. Pogotovo na dionicama cesta nakon prometnih znakova upozorenja divljač na cesti, jer su baš na tim područjima učestale migracije divljači.

Brza reakcija, sigurnost na cesti i osiguranje ključni su faktori u upravljanju ovakvim situacijama. Vjerujemo da sada svi znamo koje su prednosti ugovaranja Kasko osiguranju u slučaju sudara s životinjama. Ako želiš saznati više, klikni ovdje.

 

Tvoj LAQO

 

Napokon 100% digitalno osiguranje vozila

Do ponude stižeš u trenu. Do osiguranja još i brže.

Unesi registraciju

Učitavam sadržaj...