Jedno putovanje

Policu putnog osiguranja ugovori začas.

Prije nego što kreneš na putovanje, treba se i osigurati. Putno možeš ugovoriti začas, dok čekaš taksi za aerodrom ili u redu za kupnju karata.

Zašto ti treba LAQO Putno za jedno putovanje?

Putovanja su uzbudljiva jer su nepredvidiva. Nažalost, to znači da se na putu mogu dogoditi i razne neprilike zbog kojih bi ti mogla zatrebati pomoć liječnika ili nastati dodatni troškovi. Ovom policom pokrivaš sve troškove zdravstvene zaštite za vrijeme putovanja u trajanju do 30 dana izvan Hrvatske. 

Što je pokriveno, a što nije?

Putno pokriva:

 • putno zdravstveno osiguranje - ambulantno i bolničko liječenje, spašavanje helikopterom i prijevoz u najbližu bolnicu, hitan stomatološki tretman, druge troškove liječenja u hitnim slučajevima, kao i razne druge troškove zdravstvene zaštite i razne troškove prijevoza i sl., a sve do iznosa 35.000 EUR. Osiguranje vrijedi i za vrijeme bavljenja rekreativnim sportskim aktivnostima na putovanju.

Putno ne pokriva:

 • troškove liječenja kroničnih i svih ostalih ponavljajućih bolesti već dijagnosticiranih i liječenih prije sklapanja LAQO Putnog (pokriveni su jedino troškovi hitne medicinske pomoći zbog spašavanja života ili osobađanja od akutne boli)
 • događaje nastale kao posljedica:
  • sudjelovanja u okladama te uživanja u alkoholu, drogama ili lijekovima za koje nemaš recept liječnika
  • događaje koji nastanu ako je osiguranje ugovoreno nakon početka putovanja
  • upravljanja letjelicama svih vrsta, plovnim objektima, motornim ili drugim prometnim sredstvom bez važeće vozačke dozvole kao i posljedice nezgoda u alpinizmu, sportskom letenju, padobranstvu, letu zmajem ili jedrilicama te posljedica skijanja izvan uređenih skijališta odnosno staza, te za vrijeme ronjenja ili podvodnog ribolova
  • nesretnog slučaja u profesionalnom ili amaterskom bavljenju sportu
  • potresa, zagađenja ili prirodnih katastrofa koje su bile poznate prije početka putovanja
  • ratnih događaja, terorizma, građanskih nemira i sličnih događaja
  • kaznenih djela ili prekršaja s obilježjem nasilja koje počiniš ili u njima sudjeluješ
 • štete na osobnoj prtljazi nastale zbog svojstava ili stanja same prtljage odnosno unutrašnje mane i prirodnih osobina stvari koje čine osobnu prtljagu kao i zaboravljane osobne prtljage
 • sve ostale događaje koji su navedeni u primjenjujućim uvjetima osiguranja.


Ako želiš, uz LAQO Putno, možeš si osigurati i širi opseg opcija Prtljaga i Dokumenti, Nesretni slučaj, Tehničku opremu, Privatnu odgovornost i Plan B.

Za više informacija provjeri uvjete osiguranja.

Dodatne opcije

Sigurnosti nikad dosta. Uzmi dodatne opcije i još bolje zaštiti sebe i putnike.

Ako uz jedno putovanje uzmeš pokriće Plan B, automatski ti je uključena Prtljaga i Dokumenti. Slobodno prouči i preostala pokrića kako bi ti putovanje prošlo što bolje i sigurnije!

Trebaš pomoć prilikom ugovaranja police?

Ostavi nam svoje podatke i kontaktirat ćemo te u najkraćem roku.

Klikom na gumb potvrđuješ da si pročitao/la Informaciju o zaštiti osobnih podataka te da si upoznat/a s njihovom pohranom, čuvanjem i obradom kao i s ostalim pravima vezanima uz zaštitu osobnih podataka.

Najčešća pitanja

Za koje sve zemlje vrijedi polica?

LAQO Putno vrijedi za putovanja izvan Republike Hrvatske. Možeš birati između Europe i Svijeta ovisno o tvojoj destinaciji.

Koliko dugo vrijedi polica?

LAQO Putno možeš ugovoriti za 1 putovanje u inozemstvo koje traje do 30 dana ili za više putovanja u 1 godini koja pojedinačno traju najdulje 30 dana.

Kako funkcionira plaćanje?

Polica se plaća u cijelosti (odjednom) prilikom sklapanja ugovora o osiguranja, a platiti možeš karticom, preko KEKS Pay ili Aircash aplikacije ili Kriptovalutom.

Što ako izgubim osobne dokumente na putovanju?

Tvoji osobni dokumenti (putovnica, osobna iskaznica i vozačka dozvola) mogu biti pokriveni u dodatnoj opciji Prtljaga i  Dokumenti. Ako ti ih netko ukrade ili ih izgubiš zbog vlastite nepažnje tijekom putovanja u inozemstvu, trebaš odmah prijaviti događaj policijskoj postaji nadležnoj prema mjestu krađe ili gubitka. Uz odštetni zahtjev dostavi nam dokaz o prijavi događaja policijskoj postaji kao i sve druge dokaze koje imaš o krađi ili gubitku dokumenata, presliku računa ili drugi dokaz o visini troškova izdavanja novih osobnih dokumenata kao i njihovu presliku, te dokaz o putovanju, smještaju odnosno prijevozu ili drugi dokaz kojim  možeš  dokazati da si bio na putovanju. Kada odobrimo tvoj zahtjev, pokrit ćemo ti troškove izdavanja novih osobnih dokumenata najviše do ugovorenog iznos osiguranja.

Koja prtljaga mi je osigurana?

Osigurana osobna prtljaga obuhvaća stvari za osobnu upotrebu (odjeća, obuća, higijenski pribor, sportska oprema i rekviziti) koje nosiš na putovanje ili ih na putovanju stekneš, uključujući i torbe u kojima se te stvari nalaze. Međutim, sportska oprema i rekviziti osigurani su za vrijeme prijevoza do i od odredišnog mjesta putovanja te dok se nalaze u zaključanoj prostoriji tvog smještajnog objekta, ali ne i dok ih upotrebljavaš.
Osobna prtljaga je osigurana i ako je nosiš sa sobom tijekom putovanja i ako je predana na prijevoz prijevozniku ili zračnoj luci. Ako se nalazi u parkiranom vozilu, krovnom nosaču ili plovilu osigurana je od rizika krađe, teške krađe, razbojništva i razbojničke krađe samo pod uvjetom da je parkirano vozilo, krovni nosač ili plovilo bilo zaključano.

Kako mogu raskinuti ugovor?

Imaš pravo raskinuti ugovor sklopljen u trajanju dužem od mjesec dana  i to tako da nam pošalješ pisanu obavijest  u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora. Ugovor ćemo smatrati raskinutim kada primimo tvoju pisanu obavijest o raskidu.

Mogu li dobiti povrat novca nakon raskida ugovora?

Ako si zahtjev za raskidom ugovora, za putno osiguranje koje traje duže od mjesec dana, poslao u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora, neiskorišteni dio premije osiguranja vratit ćemo ti u roku od 30 dana od dana kada smo primili tvoju pisanu obavijest o raskidu, ako se nije dogodio osigurani slučaj. 
Također, vratit ćemo ti neiskorišteni dio premije u slučaju da ugovor odlučimo raskinuti mi, ako nenamjerno netočno prijaviš ili prešutiš okolnosti koje te pitamo prilikom sklapanja ugovora. 

Tko može ugovoriti LAQO Putno osiguranje?

Ako si punoljetan hrvatski državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj, možeš ugovoriti za sebe i sve putnike (max. 8 putnika) koji imaju hrvatsko državljanstvo s prebivalištem u Hrvatskoj. Za više informacija provjeri uvjete osiguranja.

Koje su zemlje obuhvaćene ako ugovorim osiguranje na području Svijet?

Ugovaranjem ovog osiguranja obuhvaćeni su osigurani slučajevi nastali u cijelom svijetu, osim na području Republike Hrvatske.

Koje su zemlje obuhvaćene ako ugovorim osiguranje na području Europe?

Ovim su osiguranjem obuhvaćeni osigurani slučajevi nastali tijekom putovanja i boravka u državama Europe: Albanija, Andora, Armenija, Austrija, Azerbajdžan‎, Belgija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Irska, Island, Italija, Kazahstan, Kosovo, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Monako, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, San Marino, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i Vatikan. Ne vrijedi na području Republike Hrvatske.

Mogu li ugovoriti LAQO Putno ako je putovanje započelo?

LAQO Putno sklapa se isključivo prije početka putovanja. LAQO nije u obvezi za sve događaje koji nastanu ako je osiguranje ugovoreno nakon početka putovanja.

Mogu li otkazati policu prije putovanja u slučaju bolesti?

Prema uvjetima LAQO Putnog nije moguće otkazati policu koja traje kraće od mjesec dana. Ako imaš ugovoreno dodatno pokriće Plan B možeš otkazati policu.

Imaš LAQO osiguranje? Skini LAQO aplikaciju i imaj sve nadohvat ruke!

 • Brzi pregled osiguranja
 • Svi dokumenti na jednom mjestu
 • Jednostavna prijava štete
 • Popusti za manju kilometražu
 • Nagrade unutar LaqoPrevent programa prevencije
Učitavam sadržaj...