Kako zaštititi ljubimce od zvuka petardi i vatrometa?

21. prosinca, 2023.

Dolazak božićnih i novogodišnjih praznika često donosi radost i veselje. Ali za mnoge kućne ljubimce, poput pasa i mačaka, to može biti vrijeme stresa i straha zbog buke petardi i vatrometa. Kako bi osigurali da naši četveronožni članovi obitelji uživaju u ovom razdoblju jednako kao i mi, evo nekoliko korisnih savjeta o tome kako ih zaštititi od zvuka petardi i vatrometa.

 

Stvaranje sigurne okoline

Osiguraj siguran prostor unutar kuće ili stana gdje će tvoj ljubimac moći pobjeći od buke. Opremi taj prostor omiljenim igračkama, dekama ili jastucima kako bi se osjećao sigurno.

Glazba

Pusti umirujuću glazbu ili upali televizor kako bi prekrio zvuk petardi. Umirujući zvukovi mogu pomoći u smanjenju stresa kod ljubimaca.

Zavjese

Ako je moguće, koristi tamne zavjese kako bi smanjio bljeskove koji mogu dodatno uznemiriti tvog ljubimca tijekom vatrometa.

Veterinarski Savjeti

Ako je ljubimac posebno osjetljiv na zvukove, razgovaraj s veterinarom o mogućim terapeutskim opcijama ili lijekovima koji bi mogli pomoći da lakše podnesu stresne situacije.

Igra i skretanje pozornosti

Pruži svom ljubimcu dovoljno igre kako bi ga zadržao zauzetim. Razmislit o korištenju interaktivnih igračaka ili postavljanju malih izazova.

Budi pokraj njega

Ostavljanje ljubimca samog za vrijeme vatrometa može dovesti do stresa, tuge i povećane anksioznosti zato budi pokraj njega.

 

Zaštita ljubimaca od zvuka petardi i vatrometa zahtijeva pažljivo planiranje i predviđanje. Uz ove korake možeš stvoriti siguran i ugodan okoliš za svog ljubimca, čime ćeš mu omogućiti da uživa u blagdanima zajedno s tobom. Stalo nam je do tvog ljubimca i zato ti želimo predstaviti LAQO Vau i Mijau osiguranje. Više o osiguranju ljubimaca saznaj ovdje.

Tvoj LAQO

Napokon 100% digitalno osiguranje vozila

Do ponude stižeš u trenu. Do osiguranja još i brže.

Unesi registraciju

Učitavam sadržaj...