LAQO u borbi protiv crne prometne statistike: mobitel i brzina glavni su problem hrvatskih vozača

22. listopada, 2021.

5_w970_6d2e3d9f52.jpg

U suradnji s nadležnim institucijama, postavljamo dodatnu signalizaciju na crne točke hrvatskih prometnica

 

Prije nekoliko mjeseci predstavili smo program prevencije LaqoPrevent. Program prevencije je pokrenut kako bi vozači mogli pratiti razne elemente svoje vožnje i time utjecati na smanjenje ključnih rizika u prometu. Svima je već poznato da naš LaqoPrevent koristi tehnologiju telematike koju korisnici dobrovoljno aktiviraju, a koja prati prekomjernu brzinu, naglo kočenje i korištenje mobitela te potiče vozače na odgovornu i sigurnu vožnju.

 

LaqoPrevent je pravi hit među našim korisnicima koji pokazuju koliko im je stalo da prate svoje vožnje i tako direktno utječu na smanjenje ključnih rizika u prometu. Odlučili smo dodatno pomoći povećanju sigurnosti na hrvatskim cestama. Dodatnom signalizacijom na crnim točkama te kampanjom “Oči širom zatvorene” radimo još jedan korak prema dodatno sigurnijim cestama,” podsjeća Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

 

Upotreba mobitela za vrijeme vožnje i brzina dominiraju u uzrocima teških prometnih nesreća u Hrvatskoj. Prema posljednjim podatcima Ministarstva unutarnjih poslova u 39 posto teških prometnih nesreća uzrok je prekomjerna brzina, dok je uzrok 11 posto nesreća distrakcija u vožnji, među kojima prednjači mobitel. Ističe se i podatak da je u Hrvatskoj porast poginulih na cestama od čak 13,1 posto u odnosu na 2020. godinu, što je znak za uzbunu svim vozačima i drugim sudionicima u prometu.

 

Kako bi hrvatske prometnice bile sigurnije za sve sudionike, mi u LAQO-u idemo korak dalje te ćemo intervenirati na nekim od crnih točaka, odnosno dionicama na kojima su prometne nesreće češće. U dogovoru s prometnim stručnjacima i nadležnim institucijama, postavljamo dodatnu prometnu signalizaciju koja će upozoravati vozače da prilagode brzinu. Pokrenuli smo i edukativnu kampanju 'Oči širom zatvorene', veliki Instagram stunt, u kojem će najpopularnije Instagram zvijezde upozoriti na opasnosti korištenja mobitela u vožnji. Akciju su podržali: Ivan Šarić, Andrea Andrassy, Nana Nadarević, Silvije Pleština, Marko Vuletić i Juraj Šebalj.

Napokon 100% digitalno osiguranje vozila

Do ponude stižeš u trenu. Do osiguranja još i brže.

Unesi registraciju

Učitavam sadržaj...