Što ti sve treba za putovanje ako letiš s avionom?

3. srpnja, 2023.

Pakiranje za let može biti izazovno zbog ograničenog prostora u ručnoj prtljazi. Kako bismo izbjegli frustraciju i ljutnju, napravili smo popis savjeta za pakiranje i organizaciju prtljage kako bi bila kompaktna i laganija. Prateći ove savjete sigurno ćeš izbjeći nepotrebne troškove doplate dodatne prtljage!
 

Savjet 1. Kupi malu i laganu torbu

Odaberi neku zabavnu boju, name tag koji će savršeno odgovarati ručkicama i sticker koji će te uvijek podsjećati na lijepe uspomene sa putovanja. Ono što OBAVEZNO moraš napraviti je provjeriti odgovaraju li dimenzije torbe propisanim standardima od određene avio kompanije.

 

Savjet 2. Nemoj pakirati dodatne stvari 

Ne treba ti dodatna jakna, ako već jednu imaš na sebi. Ponesi samo odjeću koju planiraš nositi na putovanju, a i uvijek treba ostaviti mjesta za novu koju ćeš kupiti (nikad ne znaš, možda ti se nešto jako svidi). 

 

Savjet 3. Spakiraj se za pola putovanja

Ako putuješ na 14 dana, spakiraj se za 7 dana. Uvijek možeš pronaći samposlužnu praonicu rublja u mjestu ili istu uslugu unutar hotela za cijenu koja je jeftinija od doplate za dodatnu prtljagu. 

 

Savjet 4. Uredno slaganje odjeće 

Odjeću složi uredno za što više prostora u torbi. Organizatori za putne torbe i torbice za dodatke olakšat će ti pakiranje.

 

Savjet 5. Preskoči nepotrebne kozmetičke proizvode

Ovisno o tome kakav je rezervirani smještaj, provjeri imaju li osnovne kozmetičke proizvode poput šampona, regeneratora, sapuna ili gela za tuširanje. Nemoj kupovati dodatne male bočice i puniti ih proizvodima kada većina smještaja osigurava kvalitetnu kozmetiku.

 

Savjet 6. BEZ knjiga

Ozbiljno, na odmoru si i iskoristi vrijeme za kratki popodnevni odmor ili šetnju po turističkoj atrakciji. A ako ipak ne možeš bez knjige, uvijek ju možeš zamijeniti s digitalnim izdanjem i ponijeti tablet ili Kindle.

 

Savjet 7. Dva para obuće su dovoljna 

Već na nogama imaš jedan par obuće i sve što ti je potrebno je dodatni par u koferu. Sve više je previše. Izazovno je, ali provjeri koje odjevne kombinacije imaš i odluči se samo za jedan dodatni par obuće.

 

Ako ti je ipak potrebno više stvari i uzimaš dodatnu prtljagu, razmisli i o osiguranju svoje prtljage kako bi ju zaštitio od otuđenja, gubitka, uništenja ili oštećenja. Sve informacije možeš pronaći ovdje.
 

Sretan put!

Tvoj LAQO

Napokon 100% digitalno osiguranje vozila

Do ponude stižeš u trenu. Do osiguranja još i brže.

Unesi registraciju

Učitavam sadržaj...