Kako se pripremiti za novog psećeg člana obitelji?

19. prosinca, 2023.

Jesi li ikada osjetio toplinu i radost koju donosi pas u tvoj dom? Ako razmišljaš o udomljavanju krznenog prijatelja, onda si na pravom mjestu! No, prije nego što se odlučiš na udomljavanje, evo nekoliko stvari koje trebaš imati na umu i pripremiti kako bi osigurao sretan i uspješan početak vaše zajedničke priče.

Istraživanje pasmina
Nije svaki pas isti, a različite pasmine imaju različite potrebe. Razmisli o veličini, energičnosti, i temperamentu koji odgovaraju tvom životnom stilu. Istraživanje pasmina pomoći će ti pronaći savršenog četveronožnog prijatelja.
 

Financijska priprema
Pas zahtijeva određenu financijsku investiciju. Razmisli o troškovima hrane, veterinarskih pregleda, igračaka, opreme i ostalih potrepština. Postavljanje proračuna pomoći će ti u planiranju i sprječavanju neugodnih iznenađenja. Razmisli čak i o ugovaranju LAQO Vau police kako bi bio dodatno financijski osiguran.

Priprema domа
Psi trebaju svoj prostor. Prije nego što dovedeš psa kući, osiguraj prostor za odmor, igru i hranjenje. Ukloni potencijalno opasne predmete i osiguraj da tvoj dom bude siguran za budućeg ljubimca. Napravi si popis sa nužnim stvarima koje moraju biti u domu prije dolaska ljubimca, a to su: hrana, poslastice, posudica za vodu i hranu, ležaj, igračke, pelena i oprsnica/ogrlica i povodac.

Posjet Veterinaru
Odmah nakon udomljavanja, posjeti veterinara. Psi trebaju redovne zdravstvene preglede, cijepljenja i preventivnu njegu. Veterinar će ti pomoći postaviti plan zdravstvene skrbi i odgovoriti na sva pitanja.

Edukacija i trening
Pripremi se za malo izazova! Edukacija i trening ključni su za razvoj sretne i zdrave veze s psom. Razmisli o osnovnim naredbama, socijalizaciji i postavljanju granica. Ne zaboravi ga nagraditi svaki put kada ispuni zadatak ili ispravno napravi trik.
 

Vrijeme i posvećenost
Psi su društvene životinje i trebaju pažnju i ljubav. Razmisli o svojoj dostupnosti i posvećenosti prije nego što udomiš psa. Hodanje, igra, maženje - sve su to ključni dijelovi skrbi o novom ljubimcu.
 

Psihološka priprema
Udomljavanje psa donosi radost, ali također i odgovornost. Razgovaraj s drugim vlasnicima pasa, pročitaj iskustva, i budi spreman na neočekivane situacije. Otvoren um i srce ključ su uspješnog suživota s novim prijateljem.

Udomljavanje psa je divno iskustvo koje donosi veselje, ljubav i neizmjernu sreću. S pripremom i predanošću, zajednički život bit će ispunjen smijehom, ljubavlju i vjernim prijateljstvom. Sretno u putovanju s novim članom obitelji!
 

Tvoj LAQO!

Napokon 100% digitalno osiguranje vozila

Do ponude stižeš u trenu. Do osiguranja još i brže.

Unesi registraciju

Učitavam sadržaj...