Što je točno "Kasko basic", pitate se?

23. studenog, 2020.

kasko_vs_kasko_basic_w1940_e54156933f.jpg

Kasko basic je dodatna opcija koju možete ugovoriti uz obvezno osiguranje vozila, a u ovom postu možete saznati više o tome kako se razlikuje od kasko osiguranja.

U osiguranju LAQO ne vjerujemo baš u one size fits all rješenja. Nemamo svi isti ukus za glazbu, ne volimo svi iste filmove i istu hranu, svatko od nas živi na svoj način i to je, između ostalog, dio ljepote života. Jednako tako, ne vozimo svi ista vozila, na isti način, po istim cestama. Zašto bismo onda svi ugovarali iste police osiguranja?

Kod nas sami možete kreirati svoju policu obveznog automobilskog osiguranja, pridružujući joj i dodatne opcije za više zaštite. Tako uz svoju policu obveznog osiguranja možete ugovoriti “Vuču i asistenciju” nakon nesreće, opciju “Vozač i putnici” koja osigurava financijsku pomoć pri duljem boravku u bolnici, “Zaštitu bonusa”, pokriće štete nastale tučom ili sudarom sa životinjom te opciju “Kasko basic”.

Što pokriva kasko

Možda vas zanima koja je točno razlika između police kasko osiguranja i opcije "Kasko basic" koja se može ugovoriti uz obvezno osiguranje vozila. Svi znamo što je kasko osiguranje, no nije na odmet to ponoviti. Kasko osiguranje je osiguranje koje pokriva štetu na vašem vozilu nastalu na razne načine. Na primjer, ako udarite u stupić dok parkirate, ako vam netko provali u automobil, čak i ako skrivite prometnu nezgodu, polica kasko osiguranja isplatit će vam naknadu za troškove popravka automobila.

Ukratko, policu kasko osiguranja ugovarate kako biste se zaštitili od štete na vašem automobilu, a u LAQO osiguranju ugovarate ju uz odabir sudjelovanja u šteti. To znači da ako, primjerice, pri kupnji police odaberete sudjelovanje u šteti u iznosu od 1500 kn, a iznos štete nakon nezgode bude 10.000 kn, vi plaćate 1500 kn, a mi pokrivamo ostatak.

S druge strane, policu obveznog osiguranja vozila ugovarate kako biste se zaštitili od štete koju slučajno napravite na tuđim vozilima. Na primjer, ako umjesto u stupić pri parkiranju udarite o tuđe vozilo, odgovorni ste za štetu koju ste izazvali, a vlasnik automobila koji ste oštetili naplatit će se od vaše police obveznog autoosiguranja.

Što pokriva "Kasko basic"

No, lako je moguće da se, pri tom istom sudaru, oštetilo i vaše vozilo, a ako nemate policu kasko osiguranja, tu ćete štetu morati sanirati iz svojeg novčanika. Baš za ovakve slučajeve svoju policu obveznog osiguranja vozila možete nadograditi dodatnom opcijom "Kasko basic".

Ukratko, "Kasko basic" je dodatna opcija obveznog osiguranja vozila koja, u slučaju nezgode zbog koje se netko drugi naplati iz vaše police obveznog osiguranja, pokriva i štetu na vašem vozilu.

Za razliku od punog kaska, ono ne pokriva štetu nastalu, primjerice, prirodnom nepogodom ili provalom, nego je vezano za vašu policu obveznog osiguranja i možete ju iskoristiti samo ako se ona aktivira, to jest ako netko prijavi štetu koju ste vi izazvali na njegovu vozilu.

Ono što je još važno znati je i da ova dodatna opcija, iako se zove "Kasko basic", pokriva i velike štete, najviše do tržišne vrijednosti osiguranog vozila. Razlika je samo u tome da kasko pokriva štete na vašem vozilu nastale na razne načine, a "Kasko basic" pokriva samo štetu nastalu sudarom koja je rezultirao štetom i na vašem i na tuđem vozilu.

Napokon 100% digitalno osiguranje vozila

Do ponude stižeš u trenu. Do osiguranja još i brže.

Unesi registraciju

Učitavam sadržaj...