Vrijeme je za promjenu guma!

20. travnja, 2022.

picture1_w1940.png

Vrijeme je za promjenu guma kako bismo svojim primjerom pokazali sigurno i odgovorno ponašanje u prometu.

U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga do 15. travnja. U slučaju da još nisi, preporučamo promjenu guma kako bi sebi i suputnicima omogućio bolju sigurnost za vrijeme vožnje u toplim uvjetima, ali i manju potrošnju goriva.

Par važnih informacija o gumama nikada nije previše

Pogotovo ako na taj način svima olakšavamo proces kupnje i odabira odgovarajućih guma.

Prilikom kupovine guma, posebno obrati pozornost na širinu, profil (odnos visine i širine), veličinu felge, indeks nosivosti i indeks brzine. Svaka guma ima i svoj datum proizvodnje – DOT simbol i četiri broja koji označavaju tjedan i godinu proizvodnje gume.
 

Hrvatski zakon nije definirao maksimalnu starost gume

Ali preporuka je da se gume, ako su pravilno skladištene i očuvane, mogu koristiti do 5 godina starosti. S ciljem maksimalnog očuvanja i zadržavanja kvalitete guma, preporučujemo da ih nakon promjene temeljito opereš, pregledaš i spremiš u tamni prostor i na temperaturi koja je niža od 30 stupnjeva.

Što ako dođe do puknuće gume?

Ne brini jer uz ugovoreno pokriće Vuča i asistencija možeš rješiti svaku prepreku. Više ne moraš moliti kuma za pomoć ili plakati tati na mobitel. Nazovi Oryx i sve ćemo riješiti. Vuča i asistencija omogućuje ti neograničen broj pomoći (popravka vozila) na cesti.

Sada kada znaš sve, vrijeme je za promjenu guma kako bismo svojim primjerom pokazali sigurno i odgovorno ponašanje u prometu pritom brinući o svom vozilu, ali i o drugima.

 

Tvoj LAQO tim

Napokon 100% digitalno osiguranje vozila

Do ponude stižeš u trenu. Do osiguranja još i brže.

Unesi registraciju

Učitavam sadržaj...