Znaš li kako prijaviti štetu ako imaš Kasko?

22. siječnja, 2024.

Ako si naišao na nevolju sa svojim autom, ne brini, tu smo da ti objasnimo što je sve potrebno napraviti za uspješnu prijavu štete po Kasko polici. 

 

1. Odmah prijavi štetu ili čim ćeš biti u mogućnosti

Prvo, kad primijetiš štetu na svom autu, bilo da je to od prometne nesreće, krađe ili nečega drugog, nemoj gubiti vrijeme. Što prije reagiraš, to bolje. Većina osiguravajućih društava zahtjeva prijavu štete unutar definiranog roka kako bi sve teklo glatko. Osim što ćeš brzom prijavom prije ostvariti svoja prava i popraviti nastalu štetu, rana je prijava bitna i zbog lakšeg utvrđivanja činjenica i prikupljanja dokaza o okolnostima i posljedicama događaja. Zastara, osim u iznimnim slučajevima, nastupa nakon isteka roka od 3 godine. 
 

2. Stupi u kontakt s osiguranjem

Sad kad znaš da trebaš djelovati brzo, nazovi svoje osiguranje. Ako si u LAQO osiguranju, skini LAQO aplikaciju i riješi sve brzo i jednostavno. Kako bismo ti maksimalno olakšali proces prijave, ovdje možeš pronaći apsolutno sve savjete i informacije vezane uz Kasko i prijavu štete. Mi se stvarno trudimo biti što jednostavniji i bez nepotrebnog gubljenja vremena.
 

3. Slikaj sve

Fotografije su tvoj najbolji saveznik. Snimi svaki kutak oštećenja na vozilu ili što god misliš da bi moglo pomoći. Ove fotografije će biti ključne prilikom procjene štete od strane osiguranja. U LAQO osiguranju možeš biti „sam svoj procjenitelj“. Ako tvoj odštetni zahtjev zadovoljava uvjete za samostalnu procjenu, koristeći LAQO aplikaciju možeš fotografirati svoje vozilo i samostalno napraviti procjenu štete. Ako je riječi o oštećenjima koja nisu samo površinska ili je vozilo je nepokretno, odmah nakon prijave javit ćemo ti se radi organizacije pregleda i procjene štete na lokaciji vozila ili u tebi najbližem LAQO partnerskom servisu.
 

4. Surađuj s policijom ako je potrebno

Ako je riječ o prometnoj nesreći, surađuj s policijom. Dobivanje policijskog izvještaja i drugih relevantnih dokumenata pomoći će ti dodatno potkrijepiti slučaj.
 

5. Prati svoj odštetni zahtjev

Nakon što podneseš prijavu, ostanak u toku sa situacijom je ključan. Sve možeš pratiti unutar naše aplikacije i odmah dobiti odgovor na sva svoja pitanja i status obrade štete.

 

Prijavljivanje štete po Kasko polici može biti izazovan proces, ali s malo strpljenja brzo ćeš biti na putu prema naknadi. Nadam se da ti ovaj vodič olakšava situaciju i da ćeš uspješno proći kroz proces prijave štete. Sretno na cesti!

 

Tvoj LAQO

Napokon 100% digitalno osiguranje vozila

Do ponude stižeš u trenu. Do osiguranja još i brže.

Unesi registraciju

Učitavam sadržaj...